vrijdag 27 december 2013

Lekker knuffelen

Naast de familietradities en het vele eten heb ik niet stil gezeten met de kerstdagen. Ik heb een aantal knuffeldoekjes gemaakt cq rammelaardoekjes. Vorige week heb ik wat nieuwe wol gekocht van Katia Bombino. Heerlijk zachte wol, wel iets moeilijker haken dan gewone katoen maar het is gelukt.



 Het sterretje komt uit het boekje van kraamcadeautjes van Annemarie en in elk pootje zit een belletje echt een leuk patroontje om te maken, ben inmiddels met een lichtblauwe begonnen. lekker knuffelzacht.
 Voor de muizendoekjes heb ik een vierkant lapje gehaakt en een randje aan gehaakt. Voor de kopjes heb ik wederom een patroontje uit het boekje kraamcadeautjes gebruikt.

Beide muizen heb ik gehaakt voor een kennis die binnenkort gaat bevallen van een tweeling. ik weet nog niet wat het gaat worden dus voor de zekerheid heb ik 2 blauwe en 2 rose gehaakt.
 
Tijdens de kerst ben ik ook nog lekker verwend. Ik heb een hobbynaaimachine gekregen, een mooi horloge en deze boekjes waar ik ook heel blij van wordt.
 
 Beide boekjes bevatten zoveel leuke patroontjes, hopelijk kan ik binnenkort wat creaties laten zien
Voor de knuffels kan ik mooi mijn naaimachine gaan uitproberen
 
Fijn weekend allemaal

donderdag 26 december 2013

Lola Lieveheersbeest

Dit patroontje kwam ik tegen bij stip & haak en was gelijk verliefd. Voor een paar euro heb ik het patroon gekocht en ben vorige week lekker aan de slag gegaan. ben aardig tevreden over het resultaat. Bij Stip en haak hebben ze verschillende leuke patronen.
 Inmiddels heb ik al aardig wat patroontjes verzameld en kom ik de kerstdagen wel door.
 
Fijne feestdagen allemaal

vrijdag 13 december 2013

Cuddle baby

Ik kwam pas een leuke site tegen Happystitches waar ze hele leuke haakpatroontjes verkopen en heb natuurlijk een cuddle baby patroon gekocht. ze zijn zo leuk. heb er inmiddels 2 gemaakt maar er gaan er zeker nog meer komen.


Ik heb ze gehaakt met Katia Capri, dat vind ik toch wel fijn garen om mee te haken en het blijft ook zo mooi. Bovenstaande cuddle baby heb ik gehaakt met naald 3,5 dus hij is een beetje groot uitgevallen.


 De roze is ook gehaakt met Katia Capri maar met haaknaald 2,5 en dus een stukje kleiner geworden en zo is hij wel het leukste. hier kun je het patroontje vinden Cuddele baby. het patroontje kost € 4,75 maar ik vond het zeker de moeite waard

woensdag 11 december 2013

Kerstsfeer

Ook in huize vissers staat de kerstboom weer, na wat shoppen in de tuincentra, dit jaar wit met roze genomen en nu maar hopen dat de hond er vanaf blijft. Vorig jaar pakte ze elke keer de cadeautjes die onder de boom lagen.


dit jaar zijn het 2 kerstbomen geworden en heb ik ook nog een kleintje op de keukentafel staan. dit op aandringen van mijn meiden, geen kerst zonder echte boom, aangezien de grote een nepboom is. ik heb zo´n hekel aan allemaal naalden door mijn huis. Ik heb eigenlijk nooit geluk met een kerstboom, voordat het kerst is zijn de helft van de naalden al uitgevallen.
 
Vandaag mijzelf ook nog even wat cadeau gedaan, bij de boekenvoordeelwinkel lagen deze 2 boekjes

Ik wilde dit boekje een tijdje terug al kopen van christel kukkert maart in de hobbywinkel was deze een stuk duurder. het andere boekje heeft leuke patronen van 3d letters breien wat ik zeker binnenkort eens ga proberen. ook mij zelf nog wat wol cadeau gedaan, al had ik al een hele voorraad. het word nu tijd dat ik er eens wat van ga maken.


Hopelijk kan ik binnenkort weer een creatie laten zien

dinsdag 3 december 2013

Saartje muziek schaap

Mijn 2e creatie is een feit `saartje het muziek schaap`uit het boekje `babycadeautjes haken`van Annemerie arts. Boekje heb ik vorige week gekregen van een collega en ik was opslag verliefd op het schaap.



ze is gehaakt met phildar douce, lekker zacht maar wat een rot garen om mee te haken. ben aardig tevreden met het resultaat alleen zijn de pootjes iets te groot geworden. inmiddels al aardig wat patroontjes gekocht dus met dit koude weer blijf ik lekker bij de kachel haken